Jul ved Sagvåg skule
Oppdatert: 19.02.2023

Her finn du julesongane me brukar

Julefeiring ved gamle Sagvåg skule>>

Tilbakeblikk:

             2006  2007  2008 2009  2010 2011  2012

JUL VED SAGVÅG SKULE 2013God stemning siste skuledag før jul

Fredag 20.desember 2013
 
 
Det var god stemning under den siste adventsamlinga i denne førjulstida. Det har vore elevane som har hatt ansvaret for underhaldninga i desse samlingane, men i denne siste samlinga var det Egil & Lars som hadde regien. Det var kor med dei vaksne på skulen , Romjulsdrøm og me avslutta med duoen Egil & Lars som song julesong...applausen stod i taket!!
GOD JUL! frå oss ved Sagvåg skule!

  
Film og foto:Kornelia Vestvik Matre Tekst: Lars Bakka


God jul frå 7. klasse
Fredag 20.desember 2013
Vemodig, men sant, så var dette siste juleavslutninga for denne 7. klassen på Sagvåg skule! Sjå stort bilete
  
Tekst og foto: Hildegunn S Heimro

Julenisse i SFO
Torsdag 19.desember 2013
 
I ettermiddag kom sjølvaste Julenissen til SFO ved Sagvåg skule. Han hadde med gåver til alle borna, og alle vart nøgde! Takk for besøket til Julenissen!

  
Tekst, film og foto: Lars Bakka
Julefrukost
Torsdag 19.desember 2013
 
 
Julefrukosten er ein fin tradisjon ved Sagvåg skule. Tidleg torsdag morgon spreier lukta av kakao seg i skulen, og kl 08.30 er det klart for servering av ferske rundstykke og kakao til 160 elevar i gymsalen.

  
Tekst: Lars Bakka Foto: Ingrid Kverneven Misje
Grautfest for 3., 4. og 5. klasse.
Onsdag 18.desember 2013
 
 
I dag har heile skulen vore med på juleverkstad. Tusen takk til alle foreldra somn kom og var med og hjalp oss. Det var nok mange elevar som fekk med seg fine, sjølvlaga, julegåver .

  
Tekst: Lars Bakka Foto: Elisabeth Magnussen Kornelia Vestvik Matre
Grautfest for 3., 4. og 5. klasse.
Tysdag 17.desember 2013
 
 
 
Då me kom attende frå skulegudstenesta tysdag, åt elevane i dei tre klassane graut saman. Grauten var god, og det var spennande å leita etter mandlane. Det var seks elevar som fann kvar sin mandel, og dei fekk sjølvsagt premie.... Ei koseleg stund! 

  
Tekst: Aasne H Vikanes Foto: Elisabeth Magnussen
Uteleik og julegraut
Måndag 16.desember 2013

 
 
1. klasse hadde ei kjekk leikestund ute saman med fadrane i 6. klasse i dag. Etterpå koste me oss med julegraut, og 4 av 6 mandlar vart funne.

  
Tekst & foto: Jenny Sætre Skjønberg


Adventsamling og Luciatog
Fredag 13.desember 2013

 
I dag starta dagen med den tredje adventsamlinga og Luciatog med 1.klasse. Det var elevane i 1. og 6.klasse som hadde ansvaret for denne samlinga. Her er oversikta over ulike hendingar ved Sagvåg skule i tida fram mot jul.
 
Tekst: Lars Bakka Foto Kornelia Vestvik MatreTil lags åt alle....

Onsdag 11.desember 2013

Til lags åt alle kan ingen gjera, song me på Ivar Aasen samlinga. Tysdag var nok dette ikkje heilt sant. Det var berre fornøgde elevar å sjå då 4.klasse laga serinakaker og julepynt.
 
Tekst: Brita Flatøy Foto:Kari Myhre og Brita Flatøy


Julebakst og julepynt

Torsdag 12.desember 2013

Då var julebaksten unnagjort i 3 klasse.
Mange  gode pepperkaker og fine julekorger vart resultatet :)
 
Tekst & foto: Gro Akselsen Halvorsen
Julevask og peppernøtter
Onsdag 11.desmber 2013
6. klasse storkoste seg med fadderborna. Dei laga peppernøtter. Halve kjøkenet fekk ein flott julevask, så no håpar elevane at me kan halda det reint.


Tekst & foto/video: Åshild Giving
Jul i gamledagar
Tysdag 10.desember 2013
 
I dag har 2.klasse vore på tur til museet. Me fekk læra om korleis ein førebudde seg til jul og korleis sjølve julefeiringa gjekk føre seg i gamle dagar. Astrid Elin Lønning frå museet fortalde og me måtte ta i eit tak me også med å bera vatn, hogga ved, baka flattbrød, skura golv og vaska kle! Fjøsnissen fekk me også møta og me fekk lokka han fram med litt graut:-)
Tusen takk til foreldre som køyrde til og frå!

Tekst: Anne Brit Holm Foto: Ingrid Kvernenes Misje

Julekos for 2. og 7. klasse

Måndag 9.desember 2013

Denne veka vert det endeleg litt fadderkos. Me starta i dag og skal ha 3 økter med aktivitetar og så avsluttar me med graut på fredag. Me gler oss til koseleg samvær!
Her er nokre bilete frå bakegruppa:


Tekst & foto: Hildegunn S Heimro

Den andre adventsamlinga
Fredag 6.desember 2013

Det var idyll og koseleg julestemning med snø og adventsamling på Sagvåg skule. Denne gongen var det 3.- 4. og 5.klasse som hadde ansvaret for kulturinnslaga.
Neste fredag er det elevane i 1. og 6.klasse som står på scenen. Det er kjekt at så mange foreldre tek seg tid til ein mjuk start fredag morgon.
Foto og film frå samlinga finn du her


Nissen lagar sjakkruter

Onsdag 4.desember 2013

I dag trengte vi ein som har erfaring med å lage sjakkruter, så nissen tok ansvaret. Han hadde med seg 3 hjelparar og dei storkoste seg på kjøkenet. Då resten av gjengen kom, så starta me timen med divisjon. Me måtte finne ut kor mykje deig kvar skulle få og korleis dei skulle samarbeide for at kjeksa skulle få riktig mønster. 
Tekst & foto: Åshild Giving

Førjulstid ved Sagvåg skule

Onsdag 4.desember 2013

Nå er julekalenderen i 6. klasse hengt opp. Alle har bretta og pynta ei stjerne. På måndag skal me trekkje kven som får ta med seg stjerna heim. I tillegg får dei med seg eit brev frå sin hemmelege ven. 
Me har fokus på mot til å glede i adventstida, så dei skal 
få gjere noko kjekt med fadderborna.


Tekst & foto: Åshild Giving


Julegate

Onsdag 4.desember 2013

6. klasse har bretta stjerner og 7. klasse har laga englar som skal få pynte jula i Sagvåg .Tonje frå 6. klasse og Tommy frå 7. klasse  fekk æren av å overrekkjepynten til Grete Brandsdal.Ta turen til Sagvågsbrekko og sjå utstillinga.
Tekst & foto: Åshild Giving


Advent i 4.klasse
Måndag 2.desember 2013

Adventstida er ei stemningsfull tid på Sagvåg skule. Skulen lyser varmt med stjerner og juletrelys, og julekalenderane heng i kvart eit klasserom. Bileta er frå 4. klasse si adventsstund på måndag. Dei har også fått hengt opp dei fine fantasifiskane dei har jobba med i kunst- og handverkstimane i det siste.


Tekst & foto: Ingrid Kvernenes Misje
Den første adventsamlinga
Fredag 29.november 2013

Tema for den første adventsamlinga var advent og tradisjonar.
Som vanleg var det lystenning medan alle song. Med eit høgt og flott juletre, store stjerner og mange lys, var det lett å føla på adventstemninga. Det var ei roleg og fin stemning blant publikum. Kjekt at nokre foreldre tok seg tid til å vera med.
Andre klasse song:" Det står et lys og skinner". Dei fortalde at adventsfeiring opphaveleg er ein tysk juletradisjon.
To elevar i 7. klasse, som er med i korpset, spelte litt frå eit par julesongar. Jentene song  ein song som alle etter kvart skal læra seg: "Den lille stjernen". Det var og song og dramatisering av: "Julekveld i skogen". Eit humoristisk innslag som mange sette pris på!


Tekst : Kjell Byrknes Foto: Ingrid K MisjeSnart desember
Onsdag 27.november 2013

Aldri har Sagvåg skule hatt eit så stort og flott juletre som i år! Det var ein heil jobb å få det på plass, men no se ser svært så fint ut i amfiet!

Tekst: Lars Bakka Film: Åshild Giving (Klikk bå biletet under)